Katalog najljepših kuća 2017

Katalog najljepših kuća 2017

Katalog najljepših kuća 2017

Katalog najljepših kuća 2017
Katalog najljepših kuća 2017

Poštovani čitatelji,

pred vama je 10. izdanje Kataloga najljepših kuća.

Prije više od 10 godina, kad se rađala ideja o Katalogu, koji bi bio izvor inspiracije za sve buduće investitore, želja nam je bila da vam prikazanim projektima pomognemo uobličiti i vizualizirati vlastite ideje o svom budućem domu. Nadamo se da smo tokom ovih 10 godina u tome i uspjeli, te da će mnogima od vas i ovogodišnje izdanje pomoći da iz prikazanih projekata i tlocrta, iz Hrvatske i inozemstva, isplanirate svoj idealni životni prostor.

Zbog čestih upita o kamenim kućama, a i sve većem trendu obnove starih kamenih kuća, u ovom broju imamo i primjere kamenih kuća i vila s naše obale, koje vam sigurno mogu dati ideju bez obzira da li planirate graditi malu kamenu kućicu za privatnu upotrebu, veći objekt za turističke svrhe ili ćete se uhvatiti u koštac s obnovom starine. S ponosom predstavljamo i projekte renomiranih hrvatskih arhitekata.

Pri odabiru gradskih i modernih projekata primjetili smo da se sve češće biraju projekti s ravnim krovovima i kubičnim volumenima koji su izvana distinktivni različitim fasadnim materijalima. Energetske plus kuće uvijek su interesantne zbog sustava koje koriste za postizanje energetske neovisnosti.

Napredna tehnika i materijali kriju se iza različitih arhitektonskih rješenja-od onih klasičnih do modernih.

Drvo je obnovljiv izvor energije, ali i sveprisutan materijal u našim domovima. Pravi zaljubljenici u drvo mogu odabrati između različitih projekata klasičnih planinskih drvenih kuća, do onih modernih s fasadnim drvenim lamelama.

Klasične kuće sa sedlastim krovovima sveprisutne su u Hrvatskoj i dobar odabir za stvaranje udobnog i komfornog životnog prostora, u gradu ili na selu.

Staklo je vrlo poželjan materijal za oblikovanje vanjske ovojnice objekta jer propušta danje svijetlo, otvara prostor prema van i čini ga transparentnim. Zato smo i u ovom Katalogu predstavili zanimljive transparentne kuće s velikim staklenim površinama.

Iz našeg iskustva dobra priprema i planiranje je 50% odrađenog posla. Nadamo se da će vam Katalog pomoći u tome.

Želimo Vam puno uspjeha u svim budućim projektima.

Srdačan pozdrav,
redakcija