Rss

DIGITAL FOTO MAGAZIN br.87 (proljeće 2017)- na svim kioscima

DIGITAL FOTO MAGAZIN br.87

Digital foto magazin

Digital foto magazin

Poštovani čitatelji,
pred nama je uzbudljivo vrijeme za sve fotografe. Istina, svako godišnje doba nudi posebne fotografske izazove, ali proljeće je uvijek drugačije – sve se u prirodi budi, šarene boje cvijeća su posvuda, biljke i životinje se pokazuju na sve strane. Uz to, dani su sve dulji, pa je sve lakše uhvatiti malo vremena za snimanje dok je sunce nisko na horizontu, kako biste dobili savršeno svjetlo na fotografijama.
Obje teme broja su posvećene snimanju na otvorenom, u prirodi – ali su ipak bitno drugačije. U prvoj temi pokazujemo profesionalne tehnike snimanja portreta u prirodi, bez obzira koju žarišnu duljinu objektiva preferirate za portrete i neovisno o tome želite li koristiti samo prirodno svjetlo ili dobro vladate bljeskalicama. A u drugoj temi broja detaljno pokazujemo kako uspješno snimiti – cvijeće!
Da, cvijeće. Znam, ljudi i cvijeće su najčešći subjekti snimanja, i svi ih ‘znaju’ snimati. Ali, nemojte se zavaravati, nije sve tako jednostavno kao što se čini – obavezno pročitajte obje teme broja, sigurno ćete naučiti bar poneki novi trik za još uspješnije snimanje i portreta i cvijeća. Nama u DFM-u nikako nisu dovoljne obične ‘snapshot’ snimke – i mi želimo snimati odlične fotografije i vas želimo naučiti kako u svakoj situaciji snimiti izvrsne fotografije!
Nakon dugačke zimske pauze, i proizvođači i distributeri fotografske opreme su se probudili – posebno me veseli što smo, uz svu ostalu zanimljivu opremu, imali priliku prvi u Hrvatskoj isprobati dva iznimna (svaki u svojoj kategoriji) fotoaparata: Fuji GFX 50S, mirrorless aparat srednjeg formata, i Panasonic Lumix GH5, nasljednik sad već legendarnog modela GH4, koji je ponajbolja 4K kamera među fotoaparatima. Naravno, to nije sve, tu je i mnoštvo druge opreme, pažljivo pogledajte što se sve novo nudi. Ne, oprema nije najvažnija za dobru fotografiju, ali uz kvalitetnu i dobru opremu fotografija je još ljepši hobi i/ili posao…

Srdačan pozdrav do vrućeg ljetnog broja u ime redakcije magazina DFM!

Comments are closed.